Zorgmodules

Zorgmodules

Onze zorgmodules zijn gemaakt om u te helpen bij de verzorging van uw dier in specifieke situaties. 

Deze zorg wordt geleverd door de praktijkondersteuners zoals u deze ook in een huisartsenpost voor mensen kan tegenkomen. Ook in de diergeneeskunde nemen praktijkondersteuners dus taken over van de dierenarts.

De praktijkondersteuner is opgeleid om bepaalde onderzoeken uit te voeren voor de dierenarts. Ze helpt de dierenarts dus om de patienten beter te begeleiden. 

Ook helpt zij u herinneren aan de benodigde controles en legt u uit wat het verloop van de aandoening is. Ze geeft u adviezen en in overleg met de dierenarts aanpassing van medicijnen. 

Samen kunnen we uw dier beter helpen en u meer ontzorgen. 

Zorgmodule Blaas:
Veel katten en soms ook honden krijgen in hun leven last van blaasgruis. Dit is een vervelende aandoening die vaak levenslang aanwezig blijft. Voor katers is het een aandoening die fataal kan aflopen. Een kater die niet kan plassen is geen onschuldige aandoening. Zonder de juiste begeleiding zien we veel katers met herhaalde klachten. En als klachten lang aanspelen en niet op tijd herkend worden gaat dat gepaard met veel pijn en uiteindelijk ook hoge kosten. Door de begeleiding uit deze Zorgmodule Blaas worden veel problemen voorkomen en wordt u op tijd herinnerd aan de benodigde controles. 

Zorgmodule Nier:
Nierproblemen komen veel voor bij met name katten ouder dan 8 jaar. Is uw dier gediagnosticeerd met nierproblemen dan is er gelukkig steeds meer mogelijk om te behandelen. 

Het is belangrijk om deze patienten intensief te begeleiden om ze een zo lang maar vooral zo gelukkig mogelijk leven te geven. De Zorgmodule Nier geeft u een handleiding om de zorg voor uw dier zo goed mogelijk te volbrengen. Met regelmatige controles en adviezen kunnen we u ontzorgen en de zorg voor uw dier op maat maken. Zo is er dus veel meer mogelijk dan nierdieet alleen.

Zorgmodule Schildklier:
Schildklier patiënten zijn patienten met klachten door het hele lichaam. Ondergewicht, hartproblemen en hoge bloeddruk komen veel voor. En zonder behandeling van de bloeddruk kun je blind worden en worden nierproblemen veroorzaakt. Het is dus belangrijk om op tijd met de juiste behandeling te beginnen. Om te starten met medicatie nadat er symptomen zijn zoals blindheid is vroege diagnostiek nodig. En dat begint met regelmatige controle. In de Zorgmodule Schildklier wordt u volledig begeleid. U krijgt informatie over de benodigde controles en we zorgen voor de controle-afspraken. 

Zorgmodule Fokkerij:
Bent u fokker of bent u een eigenaar met een gelegenheidsnestje? We kunnen u prima begeleiden in het proces. Van de oriëntatie tot aan het bepalen van het dek-tijdstip en de bevestiging met een echo. Maar ook daarna van de bevalling tot aan het spenen van de pups. U kunt bij ons terecht voor adviezen en behandelingen.

Wij voeren in huis de progesteronbepaling uit om het optimale dektijdstip te bepalen. Daarnaast geven we adviezen voor de moeder die kan gaan tot de hoeveelheid eten per dag vanaf de dekking tot aan het spenen van de pups. We kunnen zelfs berekenen hoeveel melk de pups drinken en wat de moeder dus extra moet eten!

Wij zijn 24/7 zelf bereikbaar voor spoedgevallen dus indien de bevalling niet goed gaat kunt u bij ons terecht voor hulp bij de partus. Daarnaast hebben we 24/7 de mogelijkheid tot het uitvoeren van keizersnedes. Het is een geruststellende gedachte om altijd bij ons terecht te kunnen.

Zorgmodule Suikerziekte:
Diabetes (suikerziekte) is een complexe aandoening die een intensieve behandeling vergt. Het grootste deel van de zorg voert u zelf uit omdat het toedienen van insuline een groot deel van de behandeling is. De hoeveelheid insuline bepalen we samen met u. Daarnaast is het van belang om regelmatig te blijven controleren. Niemand wil een suikerziekte patient behandelen met de verkeerde dosering. Overdosering geeft een levensgevaarlijke “hypo” en onderdosering geeft een patient die eigenlijk niet wordt behandeld. En een onbehandelde suikerziekte-patient heeft een slechte prognose. 

Zorgmodule Arthrose:
Aangezien artrose een levenslang chronisch ontstekingsproces is verdient deze aandoening ook een levenslange behandeling. 

De behandeling van artrose houdt niet op bij niks doen of pijnstillers. Met behulp van andere medicatie dan pijnstillers, voeding en gewichtsverlies is al veel te bereiken. Daarnaast is met fysiotherapie bijzonder veel resultaat te behalen. Met name hydrotherapie is een fantastisch hulpmiddel om in het water met verminderde belasting bewegingsoefeningen te doen. De bespiering van honden met artrose gaat vaak erg vast zitten. Wie heeft er nog nooit gemerkt dat een fysiotherapeut dan uitkomst biedt?

Zorgmodule Overgewicht:
Iedereen weet dat overgewicht een veel voorkomend probleem is. En ook is bekend dat overgewicht leidt tot diverse andere aandoeningen. En iedereen weet dat het verliezen van gewicht niet gemakkelijk is. 

Om toch de levenskwaliteit te verbeteren is het met de juiste begeleiding mogelijk om een geweldig resultaat te behalen. Gewichtsverlies van 2% per week is mogelijk. We helpen u graag om uw dier weer fitter en gezonder te maken. Vraag naar de mogelijkheden die we u samen met Royal Canin kunnen bieden. Wilt u niet overstappen naar een ander merk? Dan is er ook veel mogelijk maar wel met een veel minder snel resultaat. Snelheid is echter niet het doel, het gaat om het gewichtsverlies. En vroeg of laat bereiken we het ideale gewicht!

Zorgmodule puppybegeleiding:
Voor veel mensen is hun eerste pup vergelijkbaar met een kind. Een nieuwe huisgenoot zonder handleiding. Er is gelukkig hulp van hondenscholen en dierenartsen. 

We bieden u een op maat programma vergelijkbaar met een consultatieburo. U komt bij de puppycoach en die neemt u mee in het zorgen voor uw pup. 

We geven u de informatie over vaccinaties, ongedierte en geven tips over opvoeden. We laten u zien hoe je een pup moet verzorgen en leren u ook om tanden te poetsen.  

  • Nader onderzoek door Specialist Ortopedie
  • Verwijzing naar andere Specialist

Meer informatie over Dier Medisch Centrum?

Wij beantwoorden graag uw vragen. Vul hiervoor het formulier in.