Hond castreren

Het castreren van honden wordt al jaren gedaan om uiteenlopende redenen. Er zijn geen redenen om een jonge hond om medische redenen te castreren. Toch wordt het veel gedaan. Meestal omdat ze last hebben van wat gekscherend “testosteron-intoxicatie” wordt genoemd. Als jonge reuen teveel testosteron (het mannelijk geslachtshormoon) hebben dan gaan ze vaak vervelend gedrag vertonen. Ze willen de baas van de roedel worden, gaan “rijden” op de gezinsleden of visite. Soms lopen ze meer weg of gaan vaker vechten met andere honden.

Echt castreren, het verwijderen van de testikels (de ballen) is vaak een oplossing. Indien u liever eerst even het effect wil afwachten is een tijdelijke oplossing ook voor handen. Het is mogelijk om met behulp van een implantaat een tijdelijke chemische castratie uit te voeren.

Maak een afspraak om de problemen en mogelijke oplossingen te bespreken in onze kliniek, we helpen u graag.

Bij oudere honden is castratie soms de oplossing i.v.m. medische problemen van de prostaat. In dat geval zijn er tabletten verkrijgbaar. Die zorgen dan vaak voor een oplossing terwijl de oudere patiënt dan niet meer onder verdoving hoeft te worden gebracht.