Hydrotherapie voor de hond

Het Dier Medisch Centrum is uitgerust met een speciaal apparaat om de revalidatie van uw dier nog beter en sneller te laten verlopen. Het gaat om een aquatrainer.

Dit apparaat is in feite een loopband die in het water staat. Het bewegen in water is veel minder belastend. Dat water geeft een opwaartse druk waardoor het lichaam makkelijker kan bewegen. Op deze manier is revalidatie veel beter uit te voeren en gaat veel sneller.

Deze unieke manier van revalideren wordt door alle specialisten aangeraden na orthopedische operaties. Bij operaties in onze kliniek wordt standaard fysiotherapie / hydrotherapie geadviseerd. Het is namelijk zonde om het effect van alle moeite en kosten van een operatie door een slecht revalidatieproces te niet te laten doen.

Een steeds groter wordende groep van patiënten zijn de dieren met arthroseklachten. Deze dieren hebben pijn en krijgen steeds meer moeite met lopen. Daardoor gebruiken ze hun spieren weer minder. Het verdwijnen van de spieren leidt tot meer klachten. Stram en stijfheid zijn het gevolg. Met behulp van de fysiotherapeute zijn veel “oude” honden opeens helemaal niet zo “oud” meer!

DSC_5012