Tandsteen verwijderen hond

Het verwijderen van tandsteen gebeurd altijd onder sedatie. Zonder deze sedatie is niet veel meer mogelijk dan het weghalen van wat grove brokken tandsteen.

Bijna alle honden ouder dan 5 jaar en katten ouder dan 7 jaar hebben last van tandsteen. Tandsteen ontstaat door mineralisatie van tandplak en is vrijwel onvermijdelijk. Poetsen, kluiven en kauwstaafjes helpen het proces te vertragen maar niets werkt afdoende om tandsteen echt te voorkomen.

Onder sedatie kan het gebit professioneel gereinigd worden. De grote stukken worden weggehaald met een tang, de kleinere met een speciaal trilapparaat. Net onder het tandvlees zit een kleine ruimte waar ook altijd plak en beginnend tandsteen ophoopt. Ook dat halen we weg met een klein schraap-tangetje.

Alle kiezen en tanden worden beoordeeld op sterkte en gezondheid. Soms zitten ze los of hebben ze gaatjes. Soms is het tanvlees erg teruggetrokken. De diverse problemen in het gebit worden nauwkeurig in kaart gebracht.

Er worden foto’s gemaakt voor en na de behandeling. Met röntgenfoto’s kunnen we ook zichtbaar maken wat met het blote oog vaak niet zichtbaar is. Verborgen problemen zien we graag direct en niet een paar weken later…..Na de uitgebreide inspectie maken we de tanden en kiezen glad met een polijstapparaat. Naspoelen en weer rustig bijkomen in de opnameruimtes.

Een professionele gebitsreiniging die langer resultaat geeft is niet uit te voeren zonder sedatie maar dan mag het stralende resultaat er natuurlijk wel zijn!

Heeft u een vraag of een opmerking?
Gebruik dan het contactformulier hieronder.