Dierenarts aan huis

Dierenarts aan huis

Normaal gesproken worden alle behandelingen door de dierenartsen in de kliniek uitgevoerd. Hier zijn alle voorzieningen aanwezig zoals apparatuur en medicijnen. Ook is er hulp mogelijk van een assistente om een dier te helpen vasthouden. 

Wanneer is huisbezoek mogelijk?
Bezoek van een dierenarts aan huis mogelijk als van te voren precies bekend is wat er nodig is. De visites worden alleen overdag gedaan mits de kliniekwerkzaamheden het toelaten. Op sommige dagen is het zo druk in de kliniek dat we geen tijdrovende thuisvisites kunnen doen. 

De thuisvisites moeten ook van te voren worden aangevraagd. Het is niet mogelijk om een spoed-thuisvisite aan te vragen. Een a twee dagen van te voren is voor ons meestal goed te plannen. Soms lukt het dezelfde dag. 

Wat zijn de behandelingen die thuis uitgevoerd kunnen worden?

  • Jaarlijkse vaccinaties van dieren
  • Grote nesten puppies
  • Jaarlijks gezondheidsonderzoek
  • Chippen
  • Nagels knippen
  • Anaalklieren legen
  • Euthanasie. Bij thuiseuthanasie worden de dieren niet door ons meegenomen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met het huisdierencrematorium. 

Euthanasie
Aan het einde van een dierenleven moet vaak de beslissing genomen worden om een dier te laten inslapen. Het komt vrij weinig voor dat een dier thuis gewoon een keer niet meer wakker wordt.

In onze klinieken of thuis is het mogelijk om dit in alle rust te laten uitvoeren. Het laten inslapen gebeurt in ruimtes die niet direct weer voor spreekuur nodig zijn. In Hellevoetsluis en Spijkenisse zijn zelfs speciale afscheidskamers ingericht. U kunt hier in alle rust plaats nemen zodat u niet in de wachtkamer hoeft te wachten.

Hoe gaat het in z’n werk?
Het laten inslapen van een dier is geen makkelijke beslissing. Deze wordt in overleg tussen een dierenarts en u genomen. Als de beslissing is genomen wordt een nieuwe afspraak gemaakt of indien nodig kan het direct plaats vinden.

We leggen u precies uit hoe het gaat en stellen u gerust tijdens het proces. Dieren krijgen altijd eerst een verdoving. Pas als het dier volledig verdoofd is word de tweede prik gegeven. Deze prik zorgt voor het eigenlijke inslapen. 

Nadat er gecontroleerd is dat de ademhaling en het hart zijn gestopt is het dier overleden.

Als u dat wilt kunt u daarna in alle rust en alleen afscheid nemen. 

Wat gebeurt er na het inslapen?

Er moet besloten worden wat er met het lichaam moet gebeuren. Er zijn verschillende opties.

  • Thuis begraven in de tuin is toegestaan
  • Crematie via een van de huisdierencrematoria in de regio. Dit kan individueel maar ook in groep. Het is bij individueel cremeren mogelijk om de as weer terug te krijgen. Deze wordt dan naar de praktijk gebracht en u kunt daar dan de as ophalen. Het transport naar het crematorium kan door ons verzorgd worden maar u mag ook zelf het lichaam wegbrengen naar het crematorium. Voor meer informatie over het crematorium verwijzen we u naar www.hethoekschehof.nl
  • Destructie. Dieren die bij ons blijven voor destructie worden via een bedrijf verbrand en daarmee wordt groene stroom opgewekt. Er worden geen proeven of testen mee gedaan. Ook worden ze niet verwerkt tot voeding voor dieren.

Meer informatie over Dier Medisch Centrum?

Wij beantwoorden graag uw vragen.
Vul hiervoor het formulier in.